top of page

Wat voor type massage is geschikt voor mij?

Bijgewerkt op: 12 okt. 2021

Activerende en sederende massages

Er zijn allerlei verschillende typen massages. Vaak wordt er een tweedeling gemaakt tussen activerende en sederende massages. Een activerende massage wordt ook wel stimulerend genoemd. Hierbij is het doel om de gemasseerde en zijn of haar spieren te activeren. Vaak wordt er gebruik gemaakt van snelle handgrepen en kloppen om de spieren als het ware wakker te schudden. Een sederende massage heeft daarentegen als doel om de persoon die gemasseerd wordt zoveel mogelijk ontspanning te bieden. De handgrepen die hierbij worden toegepast zijn van rustigere aard. Voor sporters in de warming-up zou een activerende massage natuurlijk veel voordeel kunnen bieden. Bent u echter op zoek naar meer ontspanning voor zowel lichaam als geest dan gaat de voorkeur uit naar een sederende massage.



Schoonheidsmassage

Een andere massage die meestal wordt toegepast door schoonheidsspecialiste is een schoonheidsmassage. Hierbij wordt vooral het aangezicht gemasseerd. Vaak is het doel hierbij om verdroging van de huid in het gezicht te voorkomen en dus te komen tot een goede hydratatie. Ook kan een betere doorbloeding van de huid zorgen voor een mooiere en gezondere huid.



Hot stone massage

Hierbij maakt men gebruik van verhitte basaltstenen die op specifieke plaatsen op het lichaam worden geplaatst. De hitte van de stenen zorgt ervoor dat de spieren eromheen extra ontspannen. Dit in combinatie met massage kan zorgen voor extra ontspanning.


Sportmassage

Een sportmassage is specifiek gericht om de prestaties van een sporter te verbeteren. Het nemen van een goede massage kan namelijk het herstel van belaste spieren bevorderen. Tevens zorgt het voor een goede doorbloeding en voor een afname van een teveel aan spierspanning. Zoals we hierboven al hebben beschreven kan een activerende massage juist van pas komen om de spieren voor of tijdens een wedstrijd juist te stimuleren/activeren.









24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page