top of page

Waarom werkt massage ontspannend?

Bij het geven van een ontspannende massage komen verschillende stoffen vrij in het lichaam, waaronder:

  1. Endorfines: dit zijn natuurlijke pijnstillers die door het lichaam worden geproduceerd en worden vrijgegeven tijdens een massage. Endorfines kunnen helpen bij het verminderen van pijn en het gevoel van stress en angst.

  2. Serotonine: een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van stemming, slaap en eetlust. Tijdens een massage kan de aanmaak van serotonine toenemen, wat kan bijdragen aan een gevoel van ontspanning en welzijn.

  3. Dopamine: een neurotransmitter die betrokken is bij het beloningssysteem van het lichaam. Dopamine wordt vrijgegeven tijdens fysieke aanraking en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

  4. Oxytocine: een hormoon dat wordt geproduceerd tijdens fysiek contact, zoals bijvoorbeeld bij knuffelen. Oxytocine kan helpen bij het verminderen van stress en angst en kan een gevoel van verbondenheid en welzijn bevorderen.

  5. Cortisol: een hormoon dat wordt geproduceerd in reactie op stress. Massage kan helpen bij het verlagen van cortisolspiegels, waardoor het gevoel van stress en angst kan verminderen.

Al deze stoffen kunnen bijdragen aan een gevoel van ontspanning en welzijn tijdens en na een massage.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page