top of page

Hoe vaak een massage nemen?

Bijgewerkt op: 22 okt. 2021

Het is welbekend dat een massage veel voordelen kan bieden op zowel lichamelijk als mentaal vlak. Een veelgestelde vraag die we in de praktijk krijgen is: hoe vaak moet ik een massage nemen? Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig te geven. Wat de beste frequentie is, is namelijk sterk persoonsgebonden. Iemand die zich bijvoorbeeld extreem veel fysiek of mentaal moet inspannen zal hierdoor namelijk vaker een massage nodig hebben dan iemand die dit niet hoeft. We zullen hieronder enkele voorbeelden geven en daarbij een passende indicatie. Het blijft echter een indicatie, wat voor jou de beste frequentie is kan hier natuurlijk sterk van verschillen. Overleg dit daarom altijd met de masseur ter plaatse om zo te komen tot het beste persoonlijke resultaat voor jou!


Gezonde mensen

Indien u geen klachten heeft en de massage enkel en alleen ter ontspanning doet dan is de beste frequentie om een massage te nemen meestal vooral afhankelijk van uw eigen budget. Indien u erg veel baat en ontspanning ondervind bij het nemen van een massage dan zou u in principe zo vaak een massage kunnen als dat u zelf prettig vindt. Bij sommige personen is dit wekelijks terwijl anderen zichzelf maandelijks verwennen door het nemen van een massage.Massage bij spanningsklachten

Het grootste deel van de mensen die langskomen voor het nemen van een massage doen dit echter vanwege bepaalde klachten. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan nek en schouderklachten vanwege een statische werkhouding. Ook mentale spanningsklachten zorgen voor fysieke klachten en vice versa. Hierbij kan een massage uitkomst bieden om deze spanning te verlichten door zowel lichaam als geest te helpen relaxen. Hoe vaak je het beste een massage kan nemen om dit te verlichten is erg persoonsgebonden. Sommige personen met veel spanning hebben genoeg aan 1 massage in 2 weken tijd. Anderen hebben meer klachten en hebben meer baat bij een wekelijkse massage. Aangeraden wordt om bij erge klachten te beginnen met wekelijkse massages. Indien dit na verloop van tijd voor enige verlichting zorgt dan kan de frequentie worden verlaagd naar bijvoorbeeld 1 massage per 2 weken.Massage voor sporters

Een andere grote groep personen die zich regelmatig laten masseren zijn sporters. Een sportmassage kan namelijk zorgen voor gezondere spieren en een beter herstel van de belaste lichaamsdelen. De specifieke sport en de daarbij behorende intensiteit is de belangrijkste factor om te bepalen hoe vaak de sporter het beste een massage kan nemen.

Als we bijvoorbeeld kijken naar de Tour de France dan zien we dat de wielrenners die hieraan meedoen dagelijks worden gemasseerd vanwege de extreme inspanning die ze zowel fysiek als mentaal moeten leveren. Kijk daarom altijd naar de specifieke sport en naar de intensiteit die deze met zich meebrengt. Een goede richtlijn voor de gemiddelde sporter is om bijvoorbeeld te beginnen met een maandelijkse massage. Indien dit niet genoeg voordeel oplevert dan kan de frequentie altijd worden verhoogd.


“I get massages almost daily. Sometimes I fall asleep during the massage, but it's very important to have deep-tissue massages because that type recovers muscles best.” - Ana Ivanovic (Tennisspeelster)

Zoals we hierboven hebben beschreven blijkt het dus niet zo eenvoudig om te simpelweg te zeggen hoe vaak je het beste een massage kunt nemen. Overleg bij twijfel altijd simpelweg met je masseur. Deze zal je hier ongetwijfeld het beste over kunnen informeren.


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page