top of page

Het verschil tussen Westerse en Oosterse massage

Massage is een populaire methode voor ontspanning, vermindering van stress en het verlichten van pijn en ongemak. Er zijn verschillende soorten massages, waaronder westerse en oosterse massage. In deze blog zal ik het verschil tussen deze twee vormen van massage uitleggen.


Westerse massage:

Westerse massage is ontwikkeld in het Westen en wordt vaak aangeduid als Zweedse massage. Het wordt gekenmerkt door lange, vloeiende bewegingen over de spieren, vaak gecombineerd met kneden en wrijven. De massage wordt uitgevoerd met behulp van een soort olie of lotion om de wrijving te verminderen en de huid soepel te maken. De massage richt zich op de spieren en het weefsel onder de huid en kan helpen bij het verlicten van spierspanning, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verlagen van stress.


Westerse massage maakt vaak gebruik van technieken zoals:

  • Effleurage: lange, vloeiende bewegingen over de spieren om de bloedcirculatie te verbeteren en spanning te verminderen.

  • Petrissage: kneden en wrijven van de spieren om spanning en stress te verminderen.

  • Frictie: diepe, cirkelvormige bewegingen om de spieren los te maken en de doorbloeding te verbeteren.

  • Tapotement: ritmisch kloppen op de spieren om spanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Oosterse Massage:

Oosterse massage is een verzamelnaam voor verschillende massagevormen die hun oorsprong hebben in landen zoals China, Japan, Thailand en India. Over het algemeen richt oosterse massage zich op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest door middel van het stimuleren van energiebanen en acupressuurpunten.

Een van de bekendste vormen van oosterse massage is de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) die zich richt op het evenwicht tussen Yin en Yang. Bij TCM wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals het stimuleren van acupressuurpunten en het gebruik van cupping om de bloedcirculatie te bevorderen.


Daarnaast is er ook Shiatsu, een Japanse vorm van massage waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam om spanning en pijn te verminderen en de energiestroom te verbeteren. In Thailand is er de bekende Thaise massage waarbij het lichaam wordt gestretcht en gekneed om spanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.


Over het algemeen wordt bij oosterse massage veel aandacht besteed aan het herstellen van de balans tussen lichaam en geest en het stimuleren van de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page